Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

En dag på förskolan

Verksamheten anpassas till barnens åldrar och egna utforskande. Vi arbetar utifrån barnens intressen och behov.

Pojke håller blommor i handen. Foto: Olof Holdar

Vi välkomnar både yngre och äldre barn tidigt på morgonen i förskolans lokaler. Den första stunden när det är få barn finns möjligheter till lugna samtal och bokläsning. Frukost serveras vid klockan 6.30.

Strax före klockan 9 går förskolan ut och möter förskolan upp de senare barnen utomhus. När alla barn har kommit börjar den styrda verksamheten i projekt och aktiviteter. Vissa dagar går barngruppen iväg och andra dagar utforskar barnen på gården eller inomhus. En dag i veckan är det rytmik i rörelsehallen. Under förmiddagen serveras frukt.

Lunch serveras ca klockan 11.30. Måltiden är en viktig pedagogisk del av barnens dag. Barnen dukar åt varandra och under måltiden finns tid för intressanta samtal. Efter lunch är tid för sömn eller lugnare aktiviteter. Under den varma årstiden är alla inomhus mitt på dagen.

Mellanmålet serveras vid klockan 14.30.

Vi lägger stor vikt vid att berätta om barnens dag när de blir hämtade.

Senast uppdaterad: 9 augusti 2018